Keramiek is de nieuwe ‘deco’ ster van het huidige huis

Als je denkt dat keramische ornamenten en elementen tot het verleden behoren of tot het huis van de grootmoeder, heb je het mis. Om het te bewijzen, hoeft u alleen maar onze selectie te zien. Vazen, serviesgoed, meubels, lampen en tal van decoratieve voorwerpen, waaronder de wandplaat. Het nieuwe keramiek is gedurfd, origineel en puur design. En hiervoor heeft hij zijn ambachtelijke geest niet hoeven op te geven. Gelukkig terugkeer!

Feestjurk
Het is zonder twijfel de hoofdrolspeler van de kersttafels. Dit porseleinen servies heeft, ook al is het wit, alle elegantie en stijl die we nodig hebben tijdens deze feestdagen. Met de fruitschalen en bakjes van Sambonet (in de Rosenthal-ruimte bij El Corte Inglés de Castellana) hebben we een echte crush gehad: we zien ze op het dressoir of de open haard, maar ook als pocket tray of voor een ‘boeket’ in de slaapkamer.

Natuurlijke elegantie
Door zijn rustieke persoonlijkheid en zijn vermogen om de omstandigheden van de buitenkant van het huis te weerstaan achter zich te laten, claimt keramiek een plaats in de huidige ‘deco’. Deze selectie van Villeroy & Boch-objecten wordt gecombineerd met goud en zwart om kamers te vullen met ‘glamour’ en de ‘luxe versie’ van modieus materiaal te tonen.

Met veel kunst
De Vallauris-collectie van Habitat is geïnspireerd op de stad waaraan het zijn naam dankt, gelegen in het hart van de Provence. Beroemd om zijn keramiek, kwam zijn bekendheid in de jaren vijftig met de artistieke aanwezigheid van Picasso. Een inspiratie die aanwezig is in veel van zijn stukken, door felle kleurenafdrukken gemaakt door ontwerper Floriane Jacques en verrassende objecten, ontworpen door Studio Design Habitat.

Lampvormig
Er is leven (aardewerk) voorbij borden en vazen. Door zijn kameleonvermogen kan het verschillende vormen aannemen, klassieke stukken interpreteren of zichzelf opnieuw uitvinden in verschillende vormen, zoals een lamp. Een manier om het op te nemen in de huidige interieurdecoratie.

Juweelverspreiders
Een nieuwe manier om je huis te aromatiseren zonder een beetje stijl te verliezen. Boletus Fragances van Lladró biedt een multisensorische decoratie, waarbij goud en wit porselein met een glanzende afwerking worden gecombineerd met olie met essentie, waardoor authentieke juwelen worden gecreëerd die uit de bossen ontsnappen om elk interieur of exterieur te bewonen en te ruiken, vooral in tijden waarin hij decoratie aanbrengt zijn beste kleren.

Meer dan vazen
Vazen zijn een van de elementen waaronder keramiek het meest comfortabel is. Je kunt ze vullen met bloemen of ze laten lijken op een sculptuur, vooral als het een ontwerp is dat zo speciaal en uniek is als dit ontwerp van Jessica Hans (bij DomésticoShop), in steengoed en handgemaakt.

Met ‘wabi-sabi’ charme
Het onvolmaakte wordt mooi en exclusief. Geen twee zijn hetzelfde in deze collectie objecten (borden, kopjes, vazen en schalen) van Maisons du Monde. Bovendien geeft de kleur blauw, het ‘Classic Blue’ is de kleur van het jaar volgens Pantone, het de juiste toon van actualiteit, die het nodig heeft om deel uit te maken van de decoratie van 2021.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *