Heb je een huisdier? Dit zijn de beste vloeren voor in huis

Uw hond of kat is weer een lid van de familie en dus nog een bewoner van uw huis, met alle gevolgen van dien. Hij geeft je zijn gezelschap en zijn liefde en je beantwoordt je genegenheid door hem zo goed mogelijk te dienen.
En jij bent niet de enige! Volgens gegevens van het Spaanse Companion Animal Identification Network (REIAC) zijn er in ons land maar liefst 13 miljoen huisdieren geregistreerd.
Daarom, als u met dieren samenwoont, moet u uw huis daarop voorbereiden, uiterst schoon zijn en de oppervlakken in het algemeen en de vloer in het bijzonder goed onderhouden. Ontdek welke materialen u het meest interesseren.

Een offroad-bestrating
Een huisdier is veel meer dan een gezelschapsdier. Hij is uw vriend, uw trouwe metgezel en als zodanig verdient hij een prominente plaats in uw gezin en bij u thuis.
Zodat u totaal onbezorgd kunt zijn, is het het beste om een resistente vloer te kiezen die niet zal worden bekrast door de klauwen van honden of katten.

Makkelijk schoon te maken
Het handhaven van een goede hygiëne thuis is essentieel, of u nu wel of geen huisdier heeft, vooral in tijden van coronavirus. Maar als u samenwoont met een hond of een kat, moet het schoonmaken nog grondiger zijn.
Je hebt een vloer nodig die je geen problemen geeft bij het schoonmaken, die niet aantast door vocht zodat je hem eventueel kunt schrobben en die de werking van de stofzuiger ondersteunt. Houd er rekening mee dat dieren haren verliezen en dat bovendien vlekken onvermijdelijk zullen zijn.

Oog! Niet uitglijden
Een andere voorwaarde waaraan de perfecte vloer voor huizen met huisdieren moet voldoen, is dat deze stroef is. Honden rennen bijvoorbeeld graag door het huis en worden blootgesteld aan een ongeluk.
Gooi de meest gladde vloeren, zoals gepolijste en glanzende oppervlakken, weg en ga voor ruwere afwerkingen.

Zonder tapijten
Wij weten. De vloerkleden zijn erg decoratief en brengen veel warmte in elke omgeving. Ze zijn echter niet de beste optie in die huizen waar honden of katten wonen.
Naast de haren die deze dieren loslaten en die je zullen dwingen om je tapijten constant schoon te maken, zullen de nagels van de kat de vezels krassen, omdat ze de neiging hebben om te krabben zonder dat je er al te veel om geeft dat je het tapijt in de woonkamer net nieuw maakt of dat je kelim is een verzamelobject.
Aan de andere kant, en zelfs als uw kleine dier goed is opgeleid, kan er altijd een ongeluk gebeuren. Urinevlekken (en andere) zijn erg moeilijk te verwijderen.
Kortom, de conclusie is duidelijk: vergeet vloerkleden en investeer in een kwaliteitsvloer die de actie van uw huisdieren ondersteunt.

Keramiek, een geweldig alternatief
Behalve dat het echt decoratief, modern en bijzonder is, is keramiek uit de 21e eeuw een van de beste ideeën voor het bestraten van huizen met huisdieren.
Porseleinen steengoed is bijvoorbeeld hard, resistent en zal niet krassen, hoe scherp de klauwen van je lieve vrienden ook zijn.
Daarnaast is het een zeer laag poreus materiaal, nagenoeg watervast, dat geen vlekken of vocht opneemt en zonder moeite kan worden gereinigd.

De essentie van gepolijst cement
Design en moderniteit zijn aspecten die gepolijste betonnen vloeren definiëren, dus onder andere geschikt voor industriële omgevingen. Daarnaast zijn het geschikte vloeren voor stallen waarin honden of katten leven, mits deze goed afgesloten zijn en ongevoelig voor vuil en vocht.
Als het materiaal wat koud voor je is, kun je ervoor kiezen om warmte toe te voegen aan de omgeving met zacht en decoratief textiel. Dekens, plaids, kussens … Kies resistente stoffen, die u in de wasmachine kunt wassen.

Vinylvloeren
Als je een liefhebber bent van hout, zijn natuurlijke schoonheid en warmte, maar je woont thuis met een hond, dan kun je die het beste vergeten. Het is geen goed materiaal voor huizen met huisdieren, omdat het erg gemakkelijk krast en niet regelmatig kan worden geschrobd.
Je hoeft je uiterlijk echter niet op te geven. Tegenwoordig zijn er vinylvloeren van hoge kwaliteit die de textuur en het uiterlijk van houten lambrisering kunnen nabootsen.
U zult moeten kiezen voor hoogwaardige vinylmodellen, in planken of tegels (ze imiteren ook steen, cement, enz.). Dit soort vloeren is resistent en gemakkelijk schoon te maken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *