Weet u hoe u uw bakstenen buitenvloeren moet reinigen?

Aarde, water en warmte. Deze drie elementen vormen de essentie van gebakken klei, een constructiemateriaal waarvan de oorsprong erg oud is. In de 21ste eeuw wordt het nog steeds gebruikt in een groot aantal toepassingen, waarbij de vervaardiging van straatstenen opvalt, zowel voor binnen als buiten. Lees hoe u uw terracottavloer voor buiten schoonmaakt en onderhoudt.

Een explosie van ambachtelijke smaak
Terracotta is een fantastisch materiaal voor vloeren in uw huis. Buiten is het vooral aantrekkelijk vanwege zijn authentieke uitstraling, zijn rustieke smaak en zijn ongelijke textuur.
Vanwege de hoge poreusheid en het vermogen om water en andere vloeistoffen op te nemen, is het echter essentieel om te weten hoe u het kunt beschermen en in perfecte staat kunt houden. Als u bepaalde onderhoudstaken overweegt, zullen stenen vloeren jarenlang hun schoonheid behouden.

Alle voordelen … en enkele nadelen
Het kennen van de echte kenmerken van bakstenen bestratingen, evenals hun voor- en nadelen, is de sleutel om ze te kiezen of uit te sluiten.
Om te beginnen, als u besluit om handmatig gemaakte tegels of bakstenen te plaatsen, krijgt u een handgemaakte vloer van grote schoonheid, warm en tijdloos, en met een heel speciale traditionele smaak. Elk stuk is uniek en vertoont zijn eigen onregelmatigheden.
Bovendien zijn stenen vloeren sterk en duurzaam, en zullen ze na verloop van tijd goede resultaten opleveren.
Aan de andere kant is het belangrijkste nadeel om rekening mee te houden het onderhoud dat moet worden uitgevoerd. Om het resistent te maken en in goede staat te blijven, heeft gebakken klei bescherming en onderhoud nodig die u van tijd tot tijd zult moeten uitvoeren.

Een poreus materiaal
Terracotta is een poreus materiaal. Door zijn hoge porositeit neemt het gemakkelijk water en andere soorten vloeistoffen en stoffen op, waardoor het erg kwetsbaar is voor vlekken.
Dit is de reden waarom een goede reiniging en volledige bescherming meer dan nodig zijn. Alleen door het op de juiste manier te beschermen, bereikt u een radicale vermindering van de porositeit om het schoon te houden en zonder vlekken die het bederven.

De eerste schoonmaak van een nieuwe vloer
Of je stenen vloer nu nieuw is en net is gelegd, of dat het een oude vloer is, het is belangrijk om hem goed schoon te maken voordat je hem de beschermingslaag geeft die hij nodig heeft. Daarom is de eerste stap in het proces om het vlekkeloos achter te laten.

In het geval van een nieuwe bestrating zal deze zeker cement-, gips- of verfvlekken vertonen. Naast vuil en stof kan het ook witachtige resten vertonen die niets meer zijn dan zoute uitbloeiingen veroorzaakt door vocht De juiste behandeling bestaat in dit geval uit het grondig reinigen met specifieke producten altijd verdund in water. Het mengsel wordt aangebracht met een dweil en vervolgens verwijderd met water. De hardnekkigste vlekken schrob je met een wortelborstel.
Het is belangrijk om dit type specifieke reiniger te gebruiken voor terracotta vloeren, aangezien deze geen agressieve oplosmiddelen bevatten die de vloer kunnen aantasten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *