De planten die je in huis zou moeten hebben om positieve energie aan te trekken

Door planten thuis en op kantoor te plaatsen, kunnen we niet alleen schonere lucht inademen, maar ook ons humeur en onze gezondheid verbeteren.
De waarheid is dat de mens is ontworpen om te leven in de natuur, niet in besloten ruimtes zoals een kantoor of een ‘minifloor’ van 30 vierkante meter. De evolutie van onze soort is echter geleidelijk onze ‘wildere’ kant vergeten tot het punt dat we in grote steden bijvoorbeeld dagen (zelfs maanden) doorbrengen zonder van de frisse lucht te genieten. Een slechte gewoonte die onze stemming of prestatie meer beïnvloedt dan we denken.
Volgens Feng Shui – een oude Chinese discipline die letterlijk “wind-water” betekent – heeft de leefomgeving waarin we leven een aanzienlijke invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. In feite zijn er talloze onderzoeken die aanleiding hebben gegeven tot opkomende wetenschappen zoals neuroarchitectuur, die wijzen op de relatie tussen de ruimtes die we bewonen en fysiologische reacties zoals stress of het genereren van depressieve gedachten.
Daarom hecht Feng Shui speciaal belang aan de kracht van bomen en planten om harmonie en welzijn om ons heen te creëren; omdat ze het vermogen hebben om ‘Chi’ en veel geluk naar huis te trekken en onze creativiteit en de productie van de zogenaamde gelukshormonen (zoals serotonine of oxytocine) te vergroten.
Maar niet alle planten zullen hetzelfde effect op ons hebben: door ons huis in te richten met bepaalde soorten, zullen onze geest en onze emoties gevuld worden met positieve energie.
• Cactus. Het is een van de planten die volgens Feng Shui het vermogen hebben om giftige energieën op te nemen. Een goede plek om dit te plaatsen is de keuken, omdat deze de dampen en plotselinge temperatuurveranderingen tegengaat die meestal in deze kamer van het huis geconcentreerd zijn.
• Rozemarijn. Het is een goede bondgenoot voor ons fysieke en mentale welzijn. Het is ook een kruid dat tot de zogenaamde fytotherapeutica behoort: het wordt gebruikt om kruidenthee te maken om goed te slapen, om een goed humeur te bevorderen … Het wordt ook aanbevolen tegen reuma, uitputting, asthenie, duizeligheid en nerveus ongemak in het algemeen.
• Bonsai. Het wordt aanbevolen bij zieke mensen thuis. Bovendien vragen sinaasappel of grapefruit om fortuin en geld, omdat het vruchten zijn die vanwege hun voedingswaarde worden geassocieerd met overvloed.
• Lavendel. De geur van lavendel, een symbool van zuiverheid, is een goede natuurlijke oplossing om de effecten van stress te bestrijden en ontspanning te bevorderen. We kunnen het in de slaapkamer plaatsen om ons rust te geven.
• Potos. De Chinezen plaatsen deze plant in de donkerste hoeken van het huis om slechte vibes af te weren. Een goede plek is bijvoorbeeld de overloop van de trap die aan de muur hangt.
• Bamboe. Het hebben van een bamboe in huis, volgens Feng Shui, belooft ons fortuin, veel geluk en vrede. Als je hem in je tuin plaatst, werken zijn beweging en geluid ook ontspannend.
• Pioenrozen De pioenroos symboliseert een goede gezondheid en geluk in de liefde. Zet ze in de woonkamer zodat ze hun energie naar de rest van het huis verspreiden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *