beste dingen om te doen in Ijsland

Noorderlicht, bronnen en watervallen heten u welkom in IJsland, een van de meest veelbelovende plekken ter wereld.
Waarom is IJsland een van de toeristische bestemmingen van dit moment geworden? Nou, als je naar deze lijst kijkt, lijkt het vrij eenvoudig. De belangrijkste dingen om te doen in IJsland zouden voor veel mensen neerkomen op een reiswensenlijst over de hele wereld. Er zijn zoveel attracties en activiteiten in IJsland dat het een bestemming is die je niet kunt negeren.

Geniet van de warmwaterbronnen van Myvatn
Hoewel de Blue Lagoon alle bekendheid geniet, is de realiteit dat er andere bronnen in IJsland zijn die misschien meer de moeite waard zijn en die zeker goedkoper zijn. In de noordelijke stad Myvatn beleef je een authentieke ervaring door jezelf onder te dompelen in de warme blauwe IJslandse wateren zonder drukte of buitensporige kosten.

Camp aan de voet van Skogafoss
Met zoveel prachtige watervallen in IJsland, is het moeilijk om er een te kiezen. Op basis van uw nauwe ervaring met Skogafoss, is het nemen van de beslissing echter eenvoudig. Het beste van alles? U kunt uw tent aan zijn voeten opzetten en genieten van het uitzicht zolang het licht blijft.

Beklim de toren van de Hallgrimskirche-kerk in Reykjavik
Deze beroemde IJslandse kerk is niet alleen het meest interessante staaltje architectuur van het land, maar biedt ook het beste uitzicht over Reykjavik. Je kunt de toren oplopen. Of, als je net zo lui bent als ik, gebruik ook de lift.

Kijk hoe de geisers uitbarsten in Geysir
De oorspronkelijke geiser, Geysir genaamd, ontploft niet meer omdat experts aangeven dat de krater wordt geblokkeerd door de stenen die bezoekers erin hebben gestort. Toch is er een hoop activiteit in de omgeving. Een van de geisers stoot ongeveer elke 6 minuten een kolom van zo’n 10 meter de lucht in.

Voel de kracht van Dettifoss
Er zal geen andere plek in IJsland zijn waar je je zo klein en onderdanig voelt als Dettifoss. Deze krachtige waterval zakt dramatisch in een smalle kloof met zijn daaruit voortvloeiende gebrul. Er is geen manier om je dapper te voelen of je niet helemaal te verwonderen als je dit persoonlijk ziet.

Verblijf in een traditioneel IJslands grashuis
Veel van de traditionele IJslandse huizen met grasdaken zijn door het hele land omgebouwd tot hostels. Mijn favoriet is Fljotsdalur, dat een grasdak, een vuurplaats en een buitendouche samenbrengt die je de kans geeft om onder de sterren te baden of, als je geluk hebt, onder het noorderlicht.

Duik op de continentale plaat
Ik weet het, het laatste dat in je opkomt als je aan IJsland denkt, is duiken, toch? Maar dat is de schoonheid van dit land, het is alles wat je hoopt dat het zal zijn, en plotseling verrast het je met een fantastische wending. Duikers en snorkelaars kunnen naar de Silfra Rift gaan, bekend als de enige plek op aarde waar je tussen twee continentale platen kunt duiken. Bovendien zou de kloof het helderste water ter wereld hebben, met een zichtbaarheid van meer dan 100 meter.

Kijk hoe ijsbergen drijven in Glacier Lake
De beste plek in IJsland om naar de zonsondergang te kijken is het Jokulsarlon-meer, door toeristen ook wel Glacier Lake genoemd. Hier kunt u genieten van hoe het avondlicht van kleur verandert tussen de honderden ijsbergen die op het meer drijven.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *