beste dingen om te doen en te zien in Lissabon

Of je nu van geschiedenis houdt of van ronddwalen, er is veel te zien en te doen in de fascinerende hoofdstad van Portugal.
Met de Atlantische Oceaan op de achtergrond is Lissabon ongetwijfeld een stad met afbrokkelende kalkstenen gebouwen, kleurrijke tegels op de muren en roodachtige pannendaken. Als oudste hoofdstad van West-Europa heeft Portugal een fascinerend verleden dat te zien is aan het grote aantal niet te missen monumenten, weelderige kerken en overvolle musea.
Alsof dit nog niet genoeg is, zit het vol met winkels, bars en restaurants waar je goede vis en zeevruchten kunt proeven. Dus of je nu besluit om je onder de lokale bevolking te mengen in een van de drukke cafés of gewoon een rustige plek wilt om uit te kijken over de zee onder het genot van een glas wijn, Lissabon zal je zeker verleiden.

Kasteel van San Jorge
Vanaf de 6e eeuw domineren de achttien torens van het kasteel van São Jorge op elegante wijze de skyline. Vanuit zijn bevoorrechte positie kunt u bijna alle bezienswaardigheden in Lissabon bewonderen. Dit fort heeft belegeringen, oorlogen en een aardbeving overleefd en is vandaag de dag de meest populaire toeristische attractie in de Portugese hoofdstad. Bezoekers kunnen meer ontdekken over het interessante verleden van de stad in het kasteelmuseum dat is gehuisvest in het oude paleis. Of u kunt ook de Ulysses-toren bezoeken, die tegenwoordig een Camera Obscura herbergt waarmee u in realtime kunt genieten van het uitzicht over de hele stad.

De toren van belem
Een van de symbolen bij uitstek om te zien in Lissabon en absoluut niet te missen. De Torre de Belén werd gebouwd in het begin van de 16e eeuw aan de oevers van de rivier de Taag als een verdedigingsstructuur en ook om reizigers te verwelkomen die terugkeren van het verkennen van de wereld. Dit juweel van Portugese architectuur is een waar wonder en het verbaast ons niet dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een bezoek dat ervoor zorgt dat u graag naar exotische oorden wilt varen. Pal ernaast staat het Monument der Ontdekkingen, een zeer fotogenieke plek.

Lift van Santa Justa
Ondanks dat het eruit ziet als een wonderkind dat het waard is om in een Tim Burton-film te zijn, kan deze smeedijzeren neogotische lift over het hoofd worden gezien. Het is verborgen in een smal straatje in het commerciële hart van Lissabon en is een van de interessantste stukken architectuur die je in Lissabon kunt zien. Het ontwerp werd beïnvloed door de Eiffeltoren en dient om de laagste en hoogste punten van de stad met elkaar te verbinden. In de oudheid van koetsen en paarden was het een uitstekende manier om voorwerpen en mensen te verplaatsen. Tegenwoordig zijn de grootste trekpleisters echter het panoramische uitzicht vanaf de top. Eenmaal bovenaan, maak van de gelegenheid gebruik om door de Boheemse wijk Chiado, Lissabon’s “Montmartre”, te slenteren en jezelf te verliezen tussen de romantische ruïnes van de Carmo-kerk, verwoest tijdens de Grote Aardbeving

Alfama
Als u op zoek bent naar de romantiek en melancholie van de oudste hoofdstad van Europa, moet u onder andere zeker een bezoek brengen aan de wijk Alfama in Lissabon. De oudste buurt van de stad is een gebied dat het gevoel geeft dat je er altijd of bijna bent geweest met de was die aan de balkons van de kleurrijke gebouwen hangt en met spelende kinderen op straat. In deze buurt ontdek je een aantal ongelooflijke kerken en huizen vol met tegels die je wegdromen. Het historische centrum van Lissabon is de ideale plek om even weg te zijn van de drukte en te genieten van een goede koffie met een lokaal snoepje. Als u eind juni vertrekt, mag u de vieringen van de San Antonio-festiviteiten in de steile straatjes niet missen.

Neem een tram
Het is zonder twijfel een van de meest typische dingen om te doen in Lissabon. Hoewel er veel manieren zijn om door de stad te reizen, is het bijna een doodzonde om in en uit een van de historische gele trams te stappen. Ze zijn een uitstekende manier om de belangrijkste attracties van de Portugese hoofdstad te ontdekken, aangezien ze overal zijn en zelfs de steilste straten aandurven. Posities om uit te kiezen, stap op degene die route nummer 28 bestrijkt, die door enkele van de essentiële hoeken van Lissabon loopt, zoals de Sé-kathedraal Met het dagkaartje kun je op en af wanneer je maar wilt.

Geniet van de buurt van La Baixa
De charmante wijk Baixa is een goede plek om een middag door te brengen met ronddwalen en genieten van de monumenten in Lissabon zonder de hellingen van de rest van de stad te hoeven zien. U kunt beginnen met het fantastische Restauradores-plein, doorgaan naar het Rossio-plein, met zijn modernistische treinstation en eindigen op het Marqués de Pombal-plein. De Plaza del Comercio is ook een goede hoek om te gaan zitten om je benen te laten rusten en iets te drinken. Als je geen zin hebt om te wandelen, kun je altijd tram 12 nemen, die door een groot deel van La Baixa rijdt.

Park of Nations
Het moderne Park of Nations biedt een contrast met het historische centrum van Lissabon. Gelegen ten oosten van de stad, onderging het een grondige hervorming in 1998 en het is hier dat je vandaag de dag de meest moderne architectuur van Portugal aantreft, evenals een gloednieuwe haven. Een van de juwelen aan de kroon is het Oceanarium van Lissabon, het grootste aquarium van Europa. Hier kunnen bezoekers rond de centrale tank lopen en zich vergapen aan de overvloed aan vissen en haaien. Met indrukwekkende exposities die verschillende ecosystemen recreëren en de thuisbasis zijn van ongeveer 450 soorten zeedieren, is het belangrijkste doel om bezoekers voor te lichten over de noodzaak om te investeren in het behoud van de oceaan. Als je van duiken houdt, maar thuis je pak bent vergeten, kom dan naar het Oceanarium en je zult er geen spijt van krijgen. Zonder twijfel een van de dingen die u in Lissabon kunt doen als u met kinderen komt.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *