beste dingen om te doen en te zien in Praag

Stenen bruggen en astronomische klokken, kunstgalerijen en dansende huizen. Dit zijn de wonderen van Praag die u niet mag missen.
Hoofdstad van Tsjechië, fascinerend gotisch en mysterieus. Een kleine magische stad halverwege het verleden en het heden. Openluchtmuseum met verrassingen in elke hoek. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en u zult er verliefd op worden. Welkom in Praag!

Astronomische klok Een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Praag is het Oude Stadsplein, het historische hart van de Tsjechische hoofdstad. Daarin staat de astronomische klok van Praag.
Dit technische wonder is veel meer dan een simpele klok die de seconden, minuten en uren aangeeft. Het is een waar kunstwerk gemaakt aan het begin van de 15e eeuw en zijn levendige kleuren blijven het onderscheiden van de toren waarin het is geplaatst. Het mechanisme is opgebouwd uit drie kwadranten waarop je de stand van de zon en de maan kunt zien, evenals enkele heel schattige figuren die de 12 apostelen en de maanden van het jaar voorstellen. De vier beelden aan de zijkanten symboliseren de hoofdzonden en komen tot leven als de uren toeslaan. Twijfel je nog steeds of dit een van de dingen is die je in Praag moet doen? Tip: let op je portemonnee als je je aansluit bij de massa’s toeristen die opkijken om de show te zien.

Staré Mesto
De echte “Oude Stad”, een oude wijk die door de eeuwen heen reizigers van over de hele wereld heeft verwelkomd op zoek naar hun fortuin. Tegenwoordig is het een labyrint van kleine straatjes en steegjes vol kerken en pleinen (waaronder de astronomische klok) perfect om met verloren ogen rond te dwalen terwijl je je laat leiden door de fascinatie van paleizen en de tijdloze sfeer die overal heerst. Rond uw tour af met een wandeling langs de rivier, voordat u terugkeert naar een van de mooiste hostels ter wereld. Staré Mesto bezoeken is een van de 10 dingen die je in Praag moet doen.

Het kasteel
Een ander wonder dat je in Praag kunt zien, is het kasteel. Hoewel het simpelweg “kasteel” noemen, schiet tekort, want dit enorme complex dat de stad domineert, wordt beschouwd als het grootste fort ter wereld en herbergt vele attracties die je niet mag missen. Een van de meest opvallende is de prachtige kathedraal van Sint-Vitus, een gotisch wonder dat al bijna een millennium op alle daken opvalt en die van binnen een prachtige reeks glas-in-loodramen heeft die zijn versierd door de grote Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Het kasteel zelf, dat de residentie is geweest van koningen, keizers en presidenten, is ook een bezoek waard. En vergeet niet om een paar uurtjes in de oude en moderne kunstgalerieën in de omgeving op je lijstje van 10 bezienswaardigheden in Praag te zetten.

Carlos Bridge
Een van de bekendste symbolen van Tsjechië, deze stenen brug, versierd met 30 barokke beelden, verbindt de twee centrale wijken van de stad sinds het midden van de 14e eeuw… en is nog steeds in uitstekende staat. Bekijk aan het einde van de Karelsbrug aan de Staré Mesto-zijde de rechter borstwering en zoek naar een hoofdvormige steen die bekend staat als “de bebaarde man”. In het verleden, toen het rivierwater deze kop overschreed, wisten de inwoners van Praag dat het tijd was om naar de heuvels te vluchten om de frequente overstromingen te vermijden. Wandel over de brug bij zonsondergang, wanneer de lucht rood wordt en de sculpturen zich aftekenen … Je voelt je alsof je in een verhaal zit!

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *