excuses voor u om nu naar Tsjechië te ontsnappen

Als u aan een andere vakantie denkt, laat ons u dan adviseren over de beste plekken om te zien in Tsjechië. Je zult het geweldig vinden! Dacht je dat dit kleine land in het hart van Europa niets interessants had buiten Praag? Historische steden die worden gedomineerd door kastelen en paleizen, wereldberoemde kuuroorden, natuurlijke en culturele schatten, UNESCO-erkende monumenten en verrassende gastronomie met uitstekende wijnen zijn enkele van de vele redenen om naar Tsjechië te reizen.

Praag
De hoofdstad van het land staat om meer dan voor de hand liggende redenen bovenaan deze lijst van de beste plaatsen om te zien in Tsjechië. De stad met honderd torens is een van de mooiste ter wereld en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Een imposant kasteel, de beroemde astronomische klok van het stadhuis, kronkelende steegjes van de Joodse wijk die door Kafka in zijn romans worden afgebeeld, de Karelsbrug of de rivier de Moldau waaraan Smetana een eerbetoon bracht, zijn genoeg redenen om het op elk moment van het jaar te bezoeken.

Český Krumlov
Český Krumlov staat ook op de Unesco-lijst en is ideaal om door de pittoreske straatjes te slenteren terwijl we de gekleurde gevels van burgerlijke huizen en traditionele winkels aanschouwen voordat we de paleistoren beklimmen, van waaruit een van de beste panoramische uitzichten te zien is. Tsjechië. En als u van plan bent om in de zomer te ontsnappen, mis dan het International Music Festival niet, dat gedurende vier weken een breed scala aan concerten biedt met melodieën uit de 15e tot de 21e eeuw.

Brno
Bent u van plan om met kinderen naar Tsjechië te reizen? De op een na grootste stad van het land opende onlangs een systeem van ondergrondse gangen die de kleintjes zullen verrassen, op een diepte van acht meter en waar ze een gevangenis of een alchemistenwerkplaats kunnen bewonderen. De gotische kathedraal van Saint Paul en Saint Peter, op de Petrov-heuvel, is het dominante punt van Brno, tegenover het fort Špilberk, een voormalige gevangenis die een museum is geworden, of het Planetarium.

Karlovy Vary
De grootste van de metropolen die de beroemde kuuroorddriehoek vormen, samen met Mariánské Lázně, Františkovy Lázně en Jáchymov, is de tweede meest populaire om te bezoeken in Tsjechië. De 13 geneeskrachtige bronnen worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen en een van de beste plannen om van uw tijd gebruik te maken, is door een kamer te boeken in een van de thermale huizen of in het Grandhotel Pupp, dat wordt beschouwd als een van de meest luxueuze accommodaties ter wereld.

Pilsen
Bent u een zelfverklaarde brouwer en weet u niet wat u in Tsjechië moet bezoeken? In 1842 vervaardigde Josep Groll wat de meest geïmiteerde “blonde” ter wereld zou worden. De hele Pilsen-regio is verbonden met het meest gewilde ‘vloeibare brood’, maar het is in de stad met dezelfde naam waar je typische tavernes vindt waar je de kathedraal van Sint-Bartholomeus kunt bewonderen, kruik in de hand. En natuurlijk thematische routes om de beste plekken te ontdekken om het te drinken of bezoeken om meer te weten te komen over het proces van het maken van Pilsen.

omouc
Als er in Tsjechië een andere stad is om naar toe te reizen, is het Olomouc. De barokke fonteinen, gewijd aan Caesar, Hercules, Jupiter, Neptunus, Mercurius en Triton, waaraan een zevende werd toegevoegd ter ere van Arion, weerspiegelen de mythologische geest van dit deel van Moravië. En als u een kaasliefhebber bent, bezoek dan zeker het museum gewijd aan de kaas van dezelfde denominatie in Loštice, waar deze pittige lekkernij wordt gemaakt van gemodificeerde en natuurlijk gerijpte kwark.

Ostrava
Als je meer dan wie dan ook van feesten houdt, heb je geen excuus meer om naar Tsjechië te reizen, meer specifiek naar Ostrava. De legendarische Stodolní-straat staat bekend als ‘degene die nooit slaapt’, en in zijn tientallen bars en pubs duurt de muziek de hele nacht voor degenen die dapper zijn met extra energie. Wees niet bang als u in de vroege uurtjes honger krijgt, want er wachten talloze straatstalletjes met hamburgers, worstjes, kebabs of gegrild vlees op u om uw eetlust te stillen.

Pálava
Het beschermde gebied van het landschap van Pálava, een biosfeerreservaat sinds 1986 en op de grens met Oostenrijk, is een van de must-see in Tsjechië voor fijnproevers. Uitstekende restaurants, goede wijnen en allerlei soorten shows wachten op de bezoekers. De oogst vindt plaats in de tweede week van september en wordt gedurende drie dagen een doorlopend feest waar er geen gebrek is aan proeverijen, middeleeuwse toernooien, een ambachtelijke markt of een historische parade ter ere van koning Wenceslas IV.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *