mooiste plekken om te zien in Oostenrijk

Oostenrijk verrast de reiziger met een cultureel tafereel dat zijn middeleeuwse steden en landelijke landschappen overtreft.
In het midden van Europa schommelt een kleine natie slaperig. Oostenrijk lijkt te rusten van zijn prominente historische verleden als het epicentrum van de macht tijdens de hegemonische periode van het uitgestorven Oostenrijks-Hongaarse rijk.
De rivier de Donau stroomt majestueus door landen vol valleien, bergen, landerijen en enkele steden waarvan de keizerlijke historische centra de reiziger herinneren aan de pracht van een ander tijdperk.
Reizen naar Oostenrijk is het doen naar een complete bestemming, waar de natuur het hele jaar door krachtig is. In de lente en zomer nemen wandelaars de vele alpine paden en bezoeken de belangrijkste steden, terwijl winter en sneeuw Oostenrijk tot een van de beste skibestemmingen in Europa maken.

Wenen
De hoofdstad van het land is de belangrijkste stad om te zien in Oostenrijk. Wanneer je Wenen bezoekt, zul je begrijpen waarom het werd gekozen als decor voor een van de beste romantische films van de jaren 1990. In Before Sunrise (1995) besluiten een aantal zeer jonge Ethan Hawke en Julie Delpy om in Wenen uit de trein te stappen en te passeren een paar uur om het te ontdekken, op hetzelfde moment dat ze verliefd worden en leven geven aan een gedenkwaardige filmtrilogie.
Van dat Romeinse kamp uit de eerste eeuw is bijna niets meer over, maar de sporen van middeleeuwse barok zijn voelbaar. Zijn heerschappij wordt weerspiegeld in unieke paleizen, zoals Schönbrunn, met zijn meer dan 1.440 kamers die dienden als een zomerrecreatieplek voor de keizer; of de Hofburg, het epicentrum van de Habsburgse macht.

Danube River op de fiets
In zijn bijna 3.000 km lange rivierloop passeert de Donau 10 landen. De wateren zijn getuige geweest van belangrijke historische momenten en hebben generaties en generaties lang als een bron van leven gediend van Midden-Europese families van alle soorten en omstandigheden.
De beste manier om van de Donau te genieten, is door een fietsroute te nemen die door verschillende van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Oostenrijk loopt.
Vanuit de Duitse grensstad Passau begin je aan een reis van 325 km naar Wenen.
Je passeert de regio’s Opper-Oostenrijk, Neder-Oostenrijk en Wenen, waar je kloosters, bossen (het Wachau-gebied valt op), wijngaarden, abdijen, kastelen, romaanse en barokke kerken, kleine sprookjesachtige dorpjes en enkele steden, zoals Linz.
U kunt dit avontuur doen ongeacht uw fysieke conditie (de opgebouwde oneffenheid is slechts 118 m), met uw eigen fiets of door er een te huren op de plaats van bestemming (er zijn elektrische fietsen). Ook qua accommodatie en de duur van de etappes heb je totale flexibiliteit. U kunt slapen in boerderijen, bescheiden verblijven, zeer complete hotels of zelfs in boten die op de rivier drijven. Hoewel u zonder problemen ongeveer 50 km per dag kunt afleggen, kunt u, als u tot in detail van het landschap wilt genieten en meer dan een week de tijd heeft, uw avontuur op de door u gewenste tijd voltooien.

Linz
Linz ligt precies aan de oevers van de Donau, een van de te bezoeken steden in Oostenrijk.
Hoewel de monumentale rijkdom van Linz als goede Oostenrijkse stad aanzienlijk is, is de waarheid dat haar internationale bekendheid te danken is aan de muziekfestivals van Bruckner, Ars Electronica en Klangwolke (van klassieke muziek).
Het was op de derde verdieping van een van de renaissancistische huizen van Linz dat Mozart in 1783 zijn Linz-symfonie componeerde. Verder vind je in Linz de oudste kerk van Oostenrijk – Martinskirche -, Linz Castle, de Botanische Tuin (met meer dan 10.000 soorten planten en bomen) en het Linzer Landestheater en Kammerspiele theaters.
De beste tijd van het jaar om Linz te bezoeken is in de zomer, wanneer Cultural Summers allerlei soorten kunst en muziek naar de straten en parken brengen.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *