De meest controversiële rok van de jaren 2000 zal een trend zijn komende lente-zomer 2021 .

De meest controversiële rok uit de jaren 2000 was de stringrok: een ontwerp met stroken die het effect nabootsten van een string die aan beide zijden van de heupen uitstak. Iconen van het decennium zoals Christina Aguilera en Halle Berry droegen deze provocerende trend van rond de eeuwwisseling op de rode loper tijdens de MTV Awards. Terwijl Dua Lipa afgelopen januari deze look emuleerde, deed Bella Hadid in 2020 al hetzelfde met de broekversie – een die ze trouwens ook droeg op de Versace lente 2020 herenbaan.
Nu zijn er een paar luxemerken die hun terugkeer voorspellen voor deze lente-zomer 2021, maar deze keer op een manier die verder weg is van het concept van string op zich en veel subtieler: het gaat niet zozeer om het nabootsen van dat effect van kleding zichtbaar aan de binnenkant, maar veeleer om de stroken waarmee de rok om de heupen of de taille wordt vastgemaakt, zichtbaar en decoratief te maken.
Actrice Lucy Liu droeg een jumpsuit met deze kenmerken bij de première in 2000 van de film Play it to the bone (1999): een kledingstuk dat heel goed te vinden was in Jacquemus, Marni’s lente-zomer 2021 shows en presentaties of Sportmax, die koos voor rokken met dunne bandjes die op de buik zijn vastgemaakt, waardoor een visueel resultaat ontstaat dat erg lijkt op het uiterlijk van de actrice op de rode loper.
Andere bedrijven zoals Acne Studios en Versace kozen voor een effect dat veel meer lijkt op dat van een uitsnijding met een enkele dikkere strook aan één kant van de heup. In het eerste geval lijkt het een intrinsieke bron van de manier waarop het kledingstuk is vastgemaakt; in het tweede geval zou het een louter decoratieve opening kunnen zijn.
Hoewel het in alle opzichten een trend lijkt die is ontworpen voor hoge temperaturen, bevat de nieuwe Zara-collectie al een minirok die op dezelfde manier werkt: een mini-wijd uitlopend silhouetontwerp met uitsnijdingen aan de zijkant ter hoogte van het heupbeen. Hoewel de dikke stroken stof het effect van een string niet simuleren, bootsen ze dit gebaar na dat zo typerend is voor het decennium dat het meest wordt verwezen in de collecties van volgend seizoen. De rok uit de jaren 2000 is misschien geen gemakkelijke trend, maar als de luxebedrijven en de Inditex-gigant het ergens over eens zijn, is het iets om over na te denken (of in ieder geval erover te vertellen).

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *